Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος στην Πάτρα – Σύλληψη  αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα 
 
 
Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ ''VASTERVIK'' σημαίας Κύπρου, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας των Παρισίων (PARIS MOU), που πραγματοποιήθηκε επί του πλοίου, διαπιστώθηκαν παρατηρήσεις, οι οποίες επέσυραν το μέτρο της κράτησης (detention) αυτού. Το πλοίο είχε προγραμματισμένο απόπλου στις 23.30 από το λιμένα Ηγουμενίτσας  για λιμένα Μπρίντιζι Ιταλίας και είχαν εκδοθεί εισιτήρια για τριάντα (30) άτομα και δέκα (10) Ι.Χ.Ε.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, επετράπη πρωινές ώρες σήμερα ο απόπλους του εν λόγω πλοίου,  κατόπιν  επαναεπιθεώρησης, όπου διαπιστώθηκε αποκατάσταση των παρατηρήσεων κράτησης.
 
        *****
 
Δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 35 ετών συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην πύλη εισόδου οχημάτων του Νοτίου Λιμένα Πατρών.
Συγκεκριμένα κατόπιν ελέγχου σε όχημα που εκφορτώθηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία, με οδηγό έναν 35χρονο και συνοδηγό μία 35χρονη, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου που έφερε το όχημα δεν ήταν γνήσιος, ενώ κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι εμφανίζεται ταυτότητα SHENGEN με το μέτρο  κλαπέντος – υπεξαιρεθέντος - απωλεσθέντος.
 
Ακόμη, ένας (01)  37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην πύλη εισόδου οχημάτων του Νοτίου Λιμένα Πατρών.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου σε όχημα που εκφορτώθηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία, με οδηγό τον προαναφερόμενο, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου που έφερε το όχημα δεν ήταν γνήσιος, ενώ κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι  εμφανίζεται ταυτότητα SHENGEN με το μέτρο  κλαπέντος – υπεξαιρεθέντος -απωλεσθέντος.
Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το συνολικό ποσό των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1600 €).
 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο  www.hcg.gr 
 
*****
Ένας 23χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι έφερε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL