Θάνατος λουόμενου στην Αμφίπολη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στο Βόλο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Άνδρο - Τροχαίο ατύχημα στην Κέρκυρα - Εντοπισμός θαλάσσιας χελώνας στη Στυλίδα

Θάνατος λουόμενου στην Αμφίπολη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ  στο Βόλο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Άνδρο - Τροχαίο ατύχημα στην Κέρκυρα - Εντοπισμός θαλάσσιας χελώνας στη Στυλίδα
 
  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αμφίπολης, 81χρονος ημεδαπός.
  Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Διαβατών Θεσσαλονίκης.
 
                                                                                     *****
 
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π.11061, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Αλοννήσου για λιμένες Σκοπέλου, Σκιάθου και Βόλου, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού κόλπου, πλησίον βραχονησίδας Πυθούς.
  Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του με συμβατική πλεύση με την αριστερή κύρια μηχανή και κατέπλευσε στο λιμένα Βόλου αποβιβάζοντας τους εξήντα οκτώ (68) επιβάτες του με ασφάλεια.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Υ/Γ  μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας  από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
                                                                                    *****
 
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο  Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από το Πλοίαρχο του Ε/Γ – Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVIII'' Ν.Π 11500 το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Πειραιά προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου για Αίγινα με σαράντα έναν (41) επιβάτες.
     Ανωτέρω  Ε/Γ – Υ/Γ πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά και αποβίβασε τους επιβάτες με ασφάλεια.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVIII'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
                                                                                   *****
 
   Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Άνδρου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “PAMIRA” σημαίας Γερμανίας στη θαλάσσια περιοχή 1,8 ν.μ από λιμένα Γαυρίου Άνδρου, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα.
  Στην περιοχή μετέβη το Α/Κ ''ΓΙΩΡΓΟΣ'' Λ.Γ. 451, το Ε/Π-Α/Κ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'' Ν.Α 172  με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και το Ε/Π-Α/Κ ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Α. 167 προς παροχή συνδρομής.
  Το Ι/Φ αποκολλήθηκε με την αρωγή του ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΙΙ'' και κατέπλευσε με τη συνοδεία των παραπάνω σκαφών στο λιμένα Γαυρίου και με τον κυβερνήτη του καλά στην υγεία του.
    Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου. 
 
                                                                                 *****
 
   Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της  οδού Ξενοφώντος Στρατηγού στη χερσαία ζώνη λιμένα Κέρκυρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 25χρονος ημεδαπός, παρέκκλινε της πορείας του και συγκρούστηκε, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε δύο σταθμευμένα Ι.Χ.Ε.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ ο ανωτέρω οδηγός μετά από αλκοομέτρηση συνελήφθη.
 
                                                                                 *****
 
  Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή  Στυλίδας.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL