Έρευνες και εντοπισμός της σορού αγνοούμενης στο Γύθειο – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο – Θάνατος αλλοδαπού άνδρα στα Χανιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα –Διακομιδή ασθενούς

Έρευνες και εντοπισμός της σορού αγνοούμενης στο Γύθειο – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο Θάνατος αλλοδαπού άνδρα στα Χανιά Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα –Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου για περιστατικό αγνοούμενης 60χρονης κολυμβήτριας, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΚΚΙΝΙΑ” Δήμου Ευρώτα, εντός του Λακωνικού Κόλπου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και δια θαλάσσης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ , από τρία (03) ιδιωτικά σκάφη και από εθελοντές δύτες, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η ανωτέρω εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις της, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και αφού μεταφέρθηκε στη ξηρά, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

 

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του λιμένα Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ΄΄ Δ. Αποκορώνου Χανίων, 63χρονος αλλοδαπός.

Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής.

 

*****

Ένας 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι έφερε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.Ν.57, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, 49χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL