Θάνατοι ανδρών στη Σαμοθράκη και στο Ηράκλειο - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο –Πτώση Ι.Χ.Ε οχήματος στη θάλασσα στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Υ/Γ πλοίου λόγω βλάβης στον Πειραιά

Θάνατοι ανδρών στη Σαμοθράκη και στο Ηράκλειο - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο –Πτώση Ι.Χ.Ε οχήματος στη θάλασσα στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Υ/Γ πλοίου λόγω βλάβης στον Πειραιά
 
Χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΚΙΣΤΡΟΣ» Σαμοθράκης, 80χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή  «ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΩΝ» Ηρακλείου, 73χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) προσφύγων προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΓΡΙΔΙΩΝ” ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Αίγινας, αναποδογυρισμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, εντός της θάλασσας και σε βάθος δεκαπέντε (15) εκατοστών, στην παραλιακή οδό Καποδίστρια, περιοχής “ΑΚΡΟΓΙΑΛΗ” ν. Αίγινας, χωρίς επιβαίνοντες. 
Από την διερεύνηση του περιστατικού, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του ανωτέρου οχήματος, ήταν ένας 53χρονος αλλοδαπός με συνεπιβάτες δύο 19χρονες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό όχημα στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Τζάνειο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πειραιά, για προληπτικούς λόγους. 
Σύμφωνα με δήλωση του 53χρονου οδηγού, το περιστατικό οφείλεται σε λάθος χειρισμό του.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το Ι.Χ.Ε  πρόκειται να ανελκυθεί  από γερανοφόρο όχημα  με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο  Αργοσαρωνικού  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από το Πλοίαρχο του Ε/Γ – Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVIII'' Ν.Π 11500 το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Αίγινας προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου για Πειραιά με οκτώ (08) επιβάτες, ότι ανωτέρω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη.
Ανωτέρω  Ε/Γ – Υ/Γ πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά και αποβίβασε τους επιβάτες με ασφάλεια.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVIII'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL