Προσάραξη Ι/Φ στην Αίγινα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κέρκυρα – Σύλληψη αλλοδαπών στον Πειραιά

 Προσάραξη Ι/Φ στην Αίγινα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κέρκυρα  – Σύλληψη αλλοδαπών στον Πειραιά
 
   Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “AΡΙΜΑ” Ν.Π.10503 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Αίγινας πολύ κοντά στην ακτή.
     Στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ δια θαλάσσης απέπλευσε το Τ/Χ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ I-RESQUE” TA 203, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι οποίοι εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος προσαραγμένο σε αβαθή, ενώ οι δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, είχαν βγει ήδη στην ακτή. 
   Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η αποκόλληση του εν λόγω σκάφους ολοκληρώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα και το “AΡΙΜΑ” ρυμουλκήθηκε στην περιοχή Καβουρόπετρα Αίγινας. 
  Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
                                                                           *****
   Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.
  Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη, εντός του νέου λιμένα Κέρκυρας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, επειδή διαπιστώθηκε ότι στερείτο νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο ανωτέρω πρόκειται να παραδοθεί στο Τ.Σ.Φ. Κασσιόπης για την διοικητική του απέλαση.
 
                                                                           *****
Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Πειραιά, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, στερούμενοι εισιτηρίων και νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL