Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Εισροή υδάτων σε M/V πλοίο στην Θεσσαλονίκη και σύλληψη του Πλοιάρχου του - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Τροχαίο ατύχημα στη Σύρο

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Εισροή υδάτων σε M/V πλοίο στην Θεσσαλονίκη και σύλληψη του Πλοιάρχου του - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Τροχαίο ατύχημα στη Σύρο 
 
       
    Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για την προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''CIRCE'' σημαίας Γερμανίας στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν.''ΒΙΔΟ'', με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα.
  Στην περιοχή έσπευσε ιδιώτης δύτης και το  Ρ/Κ ''ΔΟΞΑ'' Ν.Π. 4678, όπου αποκόλλησε και ρυμούλκησε το ''CIRCE'' στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, με τον επιβαίνοντά του καλά στην υγεία του.
   Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
                                                                          *****
 
  Εισροή υδάτων στο Μ/V πλοίο ''OREL 3'' σημαίας Ουκρανίας διαπιστώθηκε πρωινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια επιθεώρησής  του, στο πλαίσιο επιθεώρησης σύμφωνα με διαδικασίες του PARIS MOU από εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  στο λιμένα Θεσσαλονίκης.
  Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος του και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
 
                                                                         *****
 
  Ένας 36χρονος και ένας 42χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας  εντός του λιμένα εξωτερικού, διότι έφεραν πλαστά δελτία ταυτότητας, πλαστές άδειας οδήγησης και πλαστές κάρτες ασφάλειας ασθένειας, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα έγγραφο.
 
                                                                        *****
 
 Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Ακτής Στρατάρχου Παπάγου, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 38χρονος συγκρούστηκε με με έτερο δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 82χρονο.
  Από την σύγκρουση προκλήθηκε τραυματισμός του 82χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για περαιτέρω νοσηλεία.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL