Συνέχεια ενημέρωσης για συλλήψεις στην Κάλυμνο την 20/09/2016 – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Εντοπισμός μεταναστών σε φορτηγό όχημα στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Κωνσταντίνο – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στην

Συνέχεια ενημέρωσης για συλλήψεις στην Κάλυμνο την 20/09/2016 – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων  στη Σάμο – Εντοπισμός μεταναστών σε φορτηγό όχημα στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Κωνσταντίνο – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στην Σκιάθο – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στη Σέριφο
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βραδινές ώρες χθες, στην οικία του 56χρονου ημεδαπού που συνελήφθη μεσημβρινές ώρες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, στο αλιευτικό καταφύγιο “ΜΕΛΙΤΣΑΧΑ” ν. Καλύμνου για παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας τεσσάρων (04) αλλοδαπών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα, εντοπίστηκε ένας ακόμα 37χρονος αλλοδαπός.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεννέα (19) προσφύγων προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακρωτηρίου «ΚΟΤΣΙΚΑ» ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
*****
Εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε επικαθήμενο Φ/Γ οχήματος με οδηγό έναν 42χρονο, το οποίο επρόκειτο να επιβιβασθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό τη Λήμνο και την Καβάλα, τρεις (03) καταγεγραμμένοι μετανάστες κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ  “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Π. 9465, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, ότι διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη (ηλεκτρονική δυσλειτουργία) στο πρωραίο απωθητή του πλοίου (bow thruster).
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι δέκα επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την κυβερνήτη και μοναδική επιβαίνουσα του Ε/Ρ - Τ/Χ σκάφους «ΑΛΕΣΤΑ» Τ.Π. 1097-Ε΄, ότι το ανωτέρω σκάφος έπλεε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή «ΣΤΕΝΟΥ» ν. Σκιάθου και ν. Σκοπέλου. 
Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου και Σκοπέλου και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και το Α/Κ σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΠΥΡΟΣ» Ν.Β. 1487, το οποίο προσέγγισε το ταχύπλοο και συνοδεία περιπολικού σκάφους το ρυμούλκησε στο λιμένα «ΕΛΙΟΣ» Σκοπέλου όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Σκιάθου.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΣΠΙΝΤ ΡΑΝΝΕΡ 04» Ν.Π. 11880, ότι μετά τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Σερίφου με προορισμό τον Πειραιά, 78χρονος ασθενής που διακομιζόταν με το ανωτέρω πλοίο κατέληξε.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL