Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα από Τ/Χ σκάφος στη Μύκονο –

Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα από Τ/Χ σκάφος στη Μύκονο – Αδυναμία πρόσδεσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Λειψούς – Προσάραξη σκάφους στην Κυλλήνη – Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για τραυματισμό 36χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Πρασονησίου μεταξύ ν. Μυκόνου και ν. Ρηνείας.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος διενεργούσε υποβρύχια αλιεία με έτερο άτομο, όταν σκάφος λευκού χρώματος και φέροντος μπλε λωρίδα περιμετρικά αυτού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, διέσχισε την περιοχή με μεγάλη ταχύτητα και τον τραυμάτισε με την προπέλα του στα κάτω άκρα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ αναζητείται ο χειριστής του ταχυπλόου σκάφους, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι άνδρας σαράντα περίπου ετών.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Κηρύκου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Ρ. 38, το οποίο προερχόταν από ν. Φούρνων εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο Πυθαγόρειο – Φούρνοι – Αγ. Κήρυκος – Πάτμος – Λειψοί – Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Πυθαγόρειο, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον οικείο λιμένα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης. 

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν είκοσι πέντε (25) επιβάτες, ενώ θα επιβιβάζονταν είκοσι επτά (27) επιβάτες και θα φορτώνονταν ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα και ένα (01) Δ/Κ.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, για προσάραξη του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής “ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ” στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΦΑΤΕΣ” Κυλλήνης.

Για το σημείο απέπλευσε το ιδιωτικό σκάφος “COBRA” σημαίας Γερμανίας, με στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι οποίοι εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος προσαραγμένο σε αβαθή, με τους δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Πραγματοποιήθηκε προσπάθεια αποκόλλησης με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια το “ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ” αγκυροβόλησε στο σημείο. Οι δύο (02) επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν στο σκάφος “COBRA” και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κυλλήνης.

Από το Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 35χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL