Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Τήνο – Θάνατος λουομένων στην Χερσόνησο και στο Κιάτο – Σύλληψη αλλοδαπού στη Χίο – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στην Βουλιαγμένη

Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Τήνο – Θάνατος λουομένων στην Χερσόνησο και στο Κιάτο – Σύλληψη αλλοδαπού στη Χίο  – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στην Βουλιαγμένη

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π” Ν.Π. 10668 για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Ραφήνας για Τήνο – Μύκονο – Νάξο ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Τήνου και ν. Άνδρου, με επιβαίνοντες 42 άτομα πλήρωμα και 1039 επιβάτες.
Ανωτέρω Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Τήνου όπου μετά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή και του διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.
Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π.11124.
Από την Λιμενική Αρχή Τήνου, μετά την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης του Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π” επετράπη ο απόπλους του για την εκτέλεση μεμονωμένου πλου προς λιμένα Ραφήνας κενό φορτίου και επιβατών.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή  παραλίας “ΣΤΑΛΙΔΑ” Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, 47χρονος αλλοδαπός.
   Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
    Από τη Λιμενική Αρχή Χερσονήσου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή  παραλίας “ΚΙΑΤΟΥ”, 81χρονος ημεδαπός.
   Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
    Από τη Λιμενική Αρχή Κιάτου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****
Ένας 46χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Χίου και του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στη χερσαία ζώνη λιμένα Χίου.
Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας διαπιστώθηκε ότι κατά του ανωτέρω έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου για συμμετοχή σε περιστατικό παράνομης μεταφοράς μεταναστών κατά τον μήνα Αύγουστο του έτους 2013 στη ν. Χίο. Επιπροσθέτως, ο ανωτέρω φέρεται ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση υποβοήθησης παράνομα εισερχόμενων προσώπων προκειμένου να διαφύγουν από τη ν. Χίο .
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την παροχή συνδρομής στο Τ/Χ “ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ” Λ.Π.Φ. 2953 με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΦΛΕΒΩΝ” του Σαρωνικού κόλπου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το συνόδεψε μέχρι τον ασφαλή κατάπλου του σε όρμο στην περιοχή Λαγονησίου.
 
  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL