Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Καταμαράν πλοίου στον Πειραιά – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Τήνο - Έρευνες και εντοπισμός χειριστή κανό σε δυσχερή θέση στο Λαύριο

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Καταμαράν πλοίου στον Πειραιά – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Τήνο - Έρευνες και εντοπισμός χειριστή κανό σε δυσχερή θέση στο Λαύριο
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο  Αργοσαρωνικού  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «FLYING CAT 3» Ν.Π. 10562, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες με εκατόν δεκατρείς (113) επιβάτες , ότι διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης στην αριστερή κύρια μηχανή .
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π” Ν.Π. 10668 για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Ραφήνας για Τήνο – Μύκονο – Νάξο ενώ έπλεε έξωθεν του λιμένα Τήνου, με τριακόσιους δεκαπέντε (315) επιβάτες.
Ανωτέρω Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Τήνου όπου μετά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή και διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.
Οι επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο και τη Νάξο προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” Ν.Π. 10990.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου για χειριστή κανό σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή  πλησίον ν. Πατρόκλου .
Άμεσα προς εντοπισμό του ανωτέρω μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε τον χειριστή κανό και τον μετέφερε στο λιμένα Λαυρίου, καλά στην υγεία του.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL