Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη -

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπών και ημεδαπού στη Χίο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΑΛΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Στον εντοπισμό έξι (06) αλλοδαπών ηλικίας από 19 έως 21 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες της 25/09/2016 τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, εντός του περίφρακτου χώρου του οικείου λιμένα.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο των ανωτέρω στελεχών σε Φ/Γ οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα εντός του λιμένα και τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμένα Πειραιά, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, κρυμμένοι εντός των εμπορευμάτων επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι έξι (06) αλλοδαποί, καθώς και ο 27χρονος οδηγός του Φ/Γ για διευκόλυνση της μεταφοράς τους.

 

*****

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρύστου για την προσάραξη σε βραχώδη αβαθή, του σκάφους ''PRIMATIST G46'' σημαίας Ιταλίας, στην παραλία ''ΑΕΤΟΥ'' Όρμου Καρύστου, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν από ξηράς δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ δια θαλάσσης ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και το Α/Κ “ΤΑΣΟΣ” Σ.Κ. 72, με τη συνδρομή του οποίου ρυμουλκήθηκε και στη συνέχεια συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Καρύστου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Πάτμου στο λιμάνι του Παρθενίου Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣΝ.Π. Πάτμου 32, 45χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL