Άνοιξε ο δρόμος για την απομάκρυνση του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» από το λιμάνι του Πειραιά

 Άνοιξε ο δρόμος για την απομάκρυνση του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» από το λιμάνι του Πειραιά
 
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., προκήρυξε ανοικτό επαναληπτικό πλειοδοτικό διαγωνισμό, για την εκποίηση και απομάκρυνση, εκτός Λιμενικής Ζώνης ΟΛΠ, του ναυαγίου Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» Ν.Π.9913.
 
Σύμφωνα με την αρ.16/2016 Διακήρυξη του ΟΛΠ, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Παρασκευή 21/10/2016 και ώρα 10.30, στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ, με τη διαδικασία των σφραγισμένων προσφορών, των οποίων καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ορίσθηκε η 20/10/2016 ημέρα Πέμπτη.
 
Με αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη, αποσαφηνίζεται πλέον οριστικά, η εκ του νόμου αποκλειστική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία του ΟΛΠ για τη μεθόρμιση του πλοίου. Επαναδρομολογείται δηλαδή, η διαδικασία και ελπίζουμε ότι σύντομα, σε εύλογο χρόνο, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» θα απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά. 
 
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν αδράνησε, αλλά αντίθετα κατέβαλε όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Η όποια καθυστέρηση, οφείλεται, αφ’ ενός, στο γεγονός ότι ο πρώτος διαγωνισμός του ΟΛΠ κατέληξε άγονος, αφ’ ετέρου, στην εκ των πραγμάτων, μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη ανάληψη της Διεύθυνσης του ΟΛΠ Α.Ε. από το νέο παραχωρησιούχο.
 
Το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του ΟΛΠ για τη σύντομη απομάκρυνση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL