Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στην Πάτρα την 27/09/2016 –

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στην Πάτρα την 27/09/2016 Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στηΧίο –Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Υ/Γ-F/Dπλοία στον Πειραιά– Πρόκληση υλικών ζημιών σε οχήματα στην Ηγουμενίτσα –Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων σε Φ/Γ όχημα, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 27/09/16 στο νότιο λιμένα Πάτρας, γνωρίζεται ότι σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Πατρών, το γενικό σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των οχτακοσίων εβδομήντα οχτώ χιλιάδων οχτακοσίων πενήντα δύο ευρώ και έντεκα λεπτών (€878.852,11).

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν είκοσι δύο (122) συνολικά προσφύγων προέβησαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στις θαλάσσιες περιοχές ''ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ'' και ''ΓΡΙΔΙΑ'' ν. Χίου, δύο (02) πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους σε δυσχερή θέση, με ικανούς αριθμούς αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινέςώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Υ/Γ–F/D«XVIII» Ν.Π. 11500, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Αίγινας προς το λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε εμπλοκή ξένου αντικειμένου με αποτέλεσμα να μειωθεί η ταχύτητα πλεύσης του.

Ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 74 επιβάτες, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πειραιά, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, και οι επιβάτες που ανέμεναν να ταξιδέψουν με τα επόμενα προγραμματισμένα δρομολόγια πρόκειται να εξυπηρετηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μεσημβρινέςώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Υ/Γ–F/D«XVII» Ν.Π. 11483, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Πειραιάγια Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες – Ερμιόνη, κατά την εκκίνηση της δεξιάς κύριας μηχανής διαπιστώθηκε βλάβη στη μίζα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τους ανωτέρω λιμένες πρόκειται να εξυπηρετηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, απογευματινές ώρες χθες, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΕΝΗ'' Ν.Π. 9803 στο λιμένα εσωτερικού (πορθμείο), ο καταπέλτης του εν λόγω πλοίου ήρθε σε επαφή με το προστατευτικό κιγκλίδωμα της ράμπας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε σταθμευμένα οχήματα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ στο ''ΕΛΕΝΗ'' δεν προκλήθηκαν ζημιές που να επηρεάζουν την αξιοπλοΐα του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης,

  • 72χρονης, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

  • 84χρονου, από το λιμένα Καταπόλων Αμοργού στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν. Νάξου 57.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Στυλίδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL