Τραυματισμός μέλος πληρώματος Ι/Φ σκάφους στον Πόρο και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε σκάφη – Εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στο Πορτοχέλι - Πρόσκρουση Θ/Γ σκάφους στη Γλυφάδα

Τραυματισμός μέλος πληρώματος Ι/Φ σκάφους στον Πόρο και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε σκάφη – Εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στο Πορτοχέλι - Πρόσκρουση Θ/Γ σκάφους στη Γλυφάδα


Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου για εκτεταμένες υλικές ζημιές σε σκάφη που ήταν προσδεδεμένα στον οικείο λιμένα καθώς και για τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 69χρονου αλλοδαπού μέλος του πληρώματος  Ι/Φ σκάφους, λόγω της απότομης και έντονης επιδείνωσης του καιρού.
     Συγκεκριμένα, βυθίστηκε εντός του οικείου λιμένα το Ι/Φ σκάφος “LENNOX TL” σημαίας Γαλλίας και ημιβυθίστηκε το Τ/Χ σκάφος “ΚΟΡΑΛΛΙ” Λ.Π. 1823, ενώ μικρής εκτάσεως πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Ι/Φ σκάφος “KEROS” σημαίας Αγγλίας λόγω βραχυκυκλώματος η οποία κατασβέστηκε άμεσα. Οι επιβαίνοντες των ανωτέρω σκαφών είναι όλοι καλά στην υγεία τους ενώ ο  ανωτέρω 69χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Άργους για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.       Επιπροσθέτως, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον ξύλινο  προβλήτα του λιμένα Πόρου.

*****
    Ενημερώθηκε, βραδινές  ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου ότι αγνοείται  62χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε μεταβεί για ψάρεμα με το Α/Κ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Λ.Κ. 433  στη θαλάσσια περιοχή Κοιλάδας.
    Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε το Α/Κ «ΤΟΛΗΣ » Ν.Ν. 40 το οποίο εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή “ΦΑΡΟΣ” Κοιλάδας τον ανωτέρω 62χρονο και το ανωτέρω Α/Κ  σκάφος αναποδογυρισμένο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή  και τον περισυνέλεξε καλά στην υγεία του.  Στη συνέχεια το “ΤΟΛΗΣ” ρυμούλκησε το “ΚΥΜΟΘΟΗ”  στην νήσο Κορωνίδα όπου ανελκύστηκε.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκε, βραδυνές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, από ιδιώτη για περιστατικό πρόσκρουσης του Θ/Γ σκάφους “DAYLINA” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου με τρεις  (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στο προστατευτικό φράγμα  της λουτρικής εγκατάστασης  “ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ” προκαλώντας της υλικές ζημιές.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε όπου διαπίστωσε ότι η ανωτέρω Θ/Γ  σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και αγκυροβόλησε ασφαλώς πλησίον της ανωτέρω λουτρικής εγκατάστασης.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή τραυματισμός.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Θ/Γ σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL