Εκδήλωση πυρκαγιάς σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Χίο

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Χίο 
 
    Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην δομή  φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών και συγκεκριμένα σε οκτώ (08) προκατασκευασμένους οικίσκους (ISOBOX) οι οποίοι  είχαν  τοποθετηθεί επί της χερσαίας ζώνης λιμένα νέας ιχθυόσκαλας ν. Χίου και δεν χρησιμοποιούνταν για την διαμονή προσφύγων - μεταναστών.
    Άμεσα στην περιοχή  μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, μια (01) διμοιρία των ΜΑΤ της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Χίου καθώς και τρία (03) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η ολοσχερής καταστροφή έξι (06) προκατασκευασμένων οικίσκων καθώς και η πρόκληση μερικών ζημιών σε άλλους δύο (02), ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός προσφύγων – μεταναστών. 
Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 30, 22 και 18 χρονών συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διότι  πετούσαν πέτρες και αντικείμενα εναντίων των ανωτέρω στελεχών κατά την διάρκεια προσπάθειά τους να κατασβήσουν την πυρκαγιά.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL