Εντοπισμός σκάφους με πρόσφυγες στην Μεθώνη -Θάνατος αλλοδαπής επιβάτιδος σε Κ/Ζ στη Ρόδο - Σύλληψη αλλοδαπών για κλοπή στην Θεσσαλονίκη – Αποβίβαση αλλοδαπού επιβάτη στη Θήρα – Τραυματισμός ναυτικού στη Σύρο – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός σκάφους με πρόσφυγες στην Μεθώνη -Θάνατος αλλοδαπής επιβάτιδος σε Κ/Ζ στη Ρόδο - Σύλληψη αλλοδαπών για κλοπή στην Θεσσαλονίκη – Αποβίβαση αλλοδαπού επιβάτη στη Θήρα – Τραυματισμός ναυτικού στη Σύρο – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, για την ύπαρξη σκάφους, που πιθανόν μεταφέρει πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΛΑΜΠΕΣ» Δήμου Πύλου – Νέστορος ν. Μεσσηνίας. 
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν σκάφος αναψυχής με φερόμενο όνομα «HERMITAGE» σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων από τις ακτές.
Το ανωτέρω σκάφος διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να κινηθεί αυτοδύναμα και στην περιοχή κατέπλευσε το Α/Κ σκάφος «ΚΑΛΛΙΡΟΗ» Ν.Π. 53 με τη βοήθεια του οποίου το σκάφος αναψυχής ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον όρμο Μεθώνης Μεσσηνίας.
Από το ανωτέρω σκάφος αποβιβάστηκαν εκατόν τριάντα ένας (131) μετανάστες, 83 άντρες, 23 γυναίκες και 25 παιδιά, και μεταφέρθηκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου Μεθώνης όπου με μέριμνα του Κέντρου Υγείας Πύλου , κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών διενήργησαν τον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πύλου.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Ναυτικό Πράκτορα του Κ/Ζ “MS KONINGSTAG” σημαίας Ολλανδίας, για περιστατικό θανάτου 80χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος.
Ο θάνατος της  ανωτέρω διαπιστώθηκε από τον ιατρό του πλοίου, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 49 και 44 χρονών, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες,  από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης στον οικείο λιμένα για κλοπή και συναυτουργία.
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω είχαν προβεί στην αφαίρεση ενός τράκτορα και ενός επικαθήμενου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος ενώ εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν επί της Εγνατίας οδού στον κόμβο Ιωνίας από στελέχη της Άμεσης Δράσης  και παραδόθηκαν σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν το γερανοφόρο όχημα ως μέσο τέλεσης του αδικήματος καθώς και ο ανωτέρω τράκτορας και επικαθήμενο, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους κατόπιν εντολής του κ.Εισαγγελέα.  
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ» Ν.Π. 12082, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Θήρας, ότι επέστρεφε στο λιμένα προκειμένου αποβιβάσει 25χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έχρηζε μεταφοράς στο Νοσοκομείο λόγω πόνων στο θώρακα και δυσκολίας στην αναπνοή.
Με την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Θήρας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για περιστατικό τραυματισμού 50χρονου ναυτικού (ειδικότητας ναύτη), μέλους πληρώματος του Δ/Ξ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1» Ν.Π. 10964, το οποίο βρίσκεται στον λιμένα Ερμούπολης Σύρου.
Ο ανωτέρω τραυματίστηκε από πτώση του στους χώρους ενδιαίτησης του πλοίου και μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Σύρου, όπου νοσηλεύεται με κάταγμα στα πλευρά. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Ερεικούσας στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 85χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL