Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη σε Κ/Ζ στη Μύκονο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδή ασθενούς

 Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη σε Κ/Ζ στη Μύκονο  - Σύλληψη αλλοδαπού στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδή ασθενούς

     Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, απογευματινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ “RASELLE” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή “ΑΛΥΚΩΝ” Λευκίμμης ν. Κέρκυρας.
    Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΔΟΞΑ” Ν.Π. 4678 το οποίο μετά την αποκόλληση του ''RASELLE'' το ρυμούλκησε συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατέπλευσαν στην μαρίνα Γουβίων ν. Κέρκυρας ασφαλώς, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
    Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε εισροή υδάτων.
    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εβδομήντα τεσσάρων (74) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον Ναυτικό Πράκτορα του Κ/Ζ “THOMSON DREAM” σημαίας Μάλτας, για περιστατικό θανάτου 84χρονου αλλοδαπού επιβάτη.
Ο θάνατος του ανωτέρω διαπιστώθηκε από τον ιατρό του πλοίου, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ένας 40χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενική Αρχής  Αλεξανδρούπολης για παράνομη είσοδο στη χώρα, απείθεια και υπεξαίρεση.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή Θρακικού Πελάγους να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα με πολυεστερικό σκάφος το οποίο ακινητοποιήθηκε κατόπιν καταδίωξης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος  διότι δεν έφερε έγγραφα ιδιοκτησίας – κυριότητας ή άλλα επίσημα ναυτιλιακά έγγραφα καθώς και έξι (06) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του  δράστη.

*****

    Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σερίφου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ–Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.Ν. 57, 13χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL