Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Λέσβο και τη Σάμο -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Λέσβο - Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Λέσβο και τη Σάμο -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Λέσβο - Διακομιδή ασθενούς

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα (10) προσφύγων προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης  “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016”, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΕΦΘΑΛΟΥΣ” ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
     Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
     Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα (30) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέως Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Κουντουριώτη ν. Λέσβου, όταν 68χρονος  οδηγός δίκυκλου οχήματος, έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος, την πτώση του στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό του.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ «ΜΑΡΙΑΝΗ» Τ.Σ.  119 Α΄, 73χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL