Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου στο Κεντρικό Αιγαίο – Συλλήψεις στο Ηράκλειο για μεταφορά επικίνδυνου – εύφλεκτου φορτίου με πλοίο και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα - Θάνατος αλλοδαπού μέλος πληρώματος πλοίου στον Πειραιά- Εντοπισμός και δ

Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου στο Κεντρικό Αιγαίο – Συλλήψεις στο Ηράκλειο για μεταφορά επικίνδυνου – εύφλεκτου φορτίου με πλοίο και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα - Θάνατος αλλοδαπού μέλος πληρώματος πλοίου στον Πειραιά- Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο
 
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ότι 56χρονος, ο οποίος είχε αποπλεύσει πρωινές ώρες χθες από μαρίνα «ΚΑΣΤΕΛΛΟΥ» Χίου με ξύλινο σκάφος, 10 μέτρων περίπου, χρώματος λευκού με καφέ ξύλινη υπερκατασκευή,  αγνώστων λοιπών στοιχείων, με προορισμό το λιμένα «ΟΡΜΟ» Καρλοβασίου Σάμου, ενημέρωσε μεσημβρινές ώρες χθες ότι είχε πρόβλημα με την προπέλα του σκάφους και έκτοτε αγνοείται.
Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Πάτμου, Λέρου και ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του 56χρονου με τη συμμετοχή ελικοπτέρου της Frontex, ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικών σκαφών της Frontex,  παραπλέοντων - ιδιωτικών σκαφών και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου καθώς και περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. 
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής  αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου. 
*****
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηρακλείου, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής δύο ημεδαποί, 46 και 43ετών αντίστοιχα καθώς και δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 33 και 31 ετών αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, κατά την εκφόρτωση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, σε διενεργηθέντα έλεγχο σε δύο (02) επικαθήμενα οχήματα ιδιοκτησίας του 46χρονου με ελκυστήρα Δ.Χ. που οδηγούσε ο 43χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πρώτο επικαθήμενο διακόσια πενήντα (250) κυνηγετικά φυσίγγια διαμετρήματος 12 CAL N5 και διακόσια πενήντα (250) κυνηγετικά φυσίγγια διαμετρήματος 12 CAL N05, για τα οποία δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις ασφαλούς μεταφοράς, ενώ στο δεύτερο επικαθήμενο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (01) παλέτα με τρεις χιλιάδες οχτακόσια σαράντα (3.840) γκαζάκια βουτανίου – προπανίου των 190 καθώς και τέσσερις (04) χαρτόκουτες με 140 κούτες τσιγάρων διάφορων επωνυμιών των δέκα (10) πακέτων έκαστη, που περιέχουν 28.000 τσιγάρα και διακόσια εβδομήντα ένα (271) πακέτα καπνού των 50 gr., στα οποία δεν ήταν επικολλημένες οι ένσημες ταινίες φορολογίας και δεν είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, οι οποίες ανέρχονται σύμφωνα με το Τελωνείο Ηρακλείου στο ποσό των 7.928,87 ευρώ συνολικά.
Από το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν οι δύο (02) ανωτέρω αλλοδαποί  ως οι παραλήπτες των εν λόγω καπνικών προϊόντων. *****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου από τον ναυτιλιακό πράκτορα του εμπορευματοκιβωτιοφόρου ''EM SPETSES'' σημαίας Λιβερίας, ότι 47χρονος αλλοδαπός μέλος του πληρώματος, απεβίωσε αιφνιδίως κατόπιν ξαφνικής αδιαθεσίας του.
Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε σε λιμένα Ικονίου Κερατσινίου όπου   εξετάστηκε ο ανωτέρω 46χρονος αλλοδαπός από  ιατρό ιδιωτικού  θεραπευτηρίου  και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα (10) προσφύγων προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης  “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016”, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΕΦΤΑΛΟΥΣ” ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL