Εντοπισμός σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σάμο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

 Εντοπισμός σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σάμο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς
 
Εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σορός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην θαλάσσια περιοχή “ΛΕΙΒΑΔΑΚΙ” ν. Σάμου. 
Ανωτέρω σορός, έφερε γκρι παντελόνι και αθλητικά παπούτσια, ενώ ήταν σε προχωρημένη σήψη.
Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου,  ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής – τοξικολογικής εξέτασης σπλάχνων..
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα επί της συμβολή της οδού «ΚΑΝΑΡΗ» και «Λ. ΑΙΓΑΙΟΥ» στη Χίο, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 66χρονο και συνεπιβάτη μία 12χρονη συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε μία 42χρονη.
Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες του δίκυκλου,  οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το M/V ”IVAN” σημαίας Comoros, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιους επιθεωρητές  ΚΓΕ/Ηρακλείου , διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (SOLAS), σύμβασης ναυτικής εργασίας (MLC), προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος (MARPOL), γραμμής φόρτωσης (LOAD LINE)  καθώς και ΔΚΑΔ (ISM).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης των παραπάνω ελλείψεων, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Δύο (02) αλλοδαποί, ένας 30χρονος και μία 25χρονη, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών διότι κατείχαν και επέδειξαν για τους ίδιους αλλά και για το ανήλικο τέκνο τους, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες  σήμερα, από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν.ΣΚ. 158, 62χρονου,  ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL