Σύλληψη για παράβαση του ν. 3028/2002 “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” στην Πάτρα

Σύλληψη για παράβαση του ν. 3028/2002 “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” στην Πάτρα
 
 
 
Για παράβαση του ν. 3028/2002 “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” συνελήφθη ένας 48χρονος ημεδαπός, απογευματινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών.
 
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε ψυγείο Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ο ανωτέρω 48χρονος, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του φορτίου του επικαθήμενου και συγκεκριμένα εντός κιβωτίου (οικοσυσκευή), δύο (02) αμφορείς, χωρίς να διαθέτουν τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα και οι οποίοι εντάσσονται στο Νόμο “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”.
 
Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω αμφορείς, το ανωτέρω ψυγείο Φ/Γ όχημα καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.
 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr 
 
         
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL