Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μήλο την 26/10/2016 –

Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μήλο την 26/10/2016 – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στην Αλεξανδρούπολη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάργα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Χίο

 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αποκολλήθηκε το Ι/Φ ''ΑΣΠΑΣΙΑ'' Ν.Π. 10296, πρωινές ώρες σήμερα, με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''MILOS PILOT'' Ν.Π. 7831, της Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑΣ ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β'' Ν. Λαυρίου 893 καθώς και του Ε/Γ ''ΒΟΛΚΑΝΟ'' Ν. Μήλου 47, το οποίο είχε προσαράξει πρωινές ώρες της 25/10/2016 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κόλπου Αδάμαντα ν. Μήλου.

Ανωτέρω ιστιοφόρο, ρυμουλκούμενο από το ''MILOS PILOT'', κατέπλευσε στη μαρίνα Αδάμαντα ν. Μήλου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ (08) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους, πολυεστερικό σκάφος σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πάργας και συγκεκριμένα στην οδό Ανεξαρτησίας του προβλήτα λιμένος, όταν δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 18χρονος, συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 8χρονος.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 8χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ιδία μέσα στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, από όπου και εξήλθε.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ'' Ν. Χίου 256, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του δρομολογίου του από Χίο για Τσεσμέ Τουρκίας με επιβαίνοντες τέσσερα (04) μέλη πληρώματος και είκοσι δύο (22) επιβάτες, παρουσίασε αυξομείωση στροφών στην αριστερή κύρια μηχανή.

Ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με ιδία μέσα στο λιμένα Χίου, από όπου στη συνέχεια, ρυμουλκούμενο από τις λάντζες ''ΙΣΙΔΩΡΟΣ Σ.'' Ν. Χίου 248 και ''ΙΣΙΔΩΡΟΣ'' Ν. Χίου 261, κατέπλευσε με ασφάλεια στο χώρο του Τελωνείου Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες καθώς και δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL