Ελαφρύς τραυματισμός στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πτώση ανδρός στο λιμένα Ηράκλειου – Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Ηράκλειο


Ελαφρύς τραυματισμός στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πτώση ανδρός στο λιμένα Ηράκλειου – Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Ηράκλειο


    Μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την διασφάλιση πρόσδεσης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΑΡΙΝΑ” Ν.Η. 138, στην οποία συμμετείχαν ιδιώτες και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, τραυματίστηκε ελαφρά στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση.
    Ανωτέρω στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  στο “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΠΑΝΑΝΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, εξήλθε καλά στην υγεία του.
    Επιπροσθέτως, ένας 63χρονος ημεδαπός ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση, έπεσε στη θάλασσα και άμεσα τα στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. τον ανέσυραν καλά στην υγεία του.  


*****
    Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον εκπρόσωπο του Ε/Γ - Τ/Ρ “ΚΑΛΥΔΟΝΑ” Ν.Η. 40 το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στο λιμένα Ηρακλείου, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το σκάφος προσέκρουσε στον προβλήτα.
    Κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε ρήγμα στα έξαλα της αριστερής πρύμνης του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ σκάφους διαστάσεων 1μ. Χ 1μ.
    Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε υπήρξε τραυματισμός.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΑΛΥΔΟΝΙΑ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL