Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους νότια Πελοποννήσου - Πτώση αυτοκινήτου στο λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας - Θάνατος λουόμενου στη Μηχανιώνα - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Καβάλα

Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους νότια Πελοποννήσου -  Πτώση αυτοκινήτου στο λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας - Θάνατος λουόμενου στη Μηχανιώνα - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Καβάλα 
 
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης την 30/10/2016, για εκπομπή κλήσης κινδύνου του Α/Κ “SIMONE”, σημαίας Σιέρα Λεόνε, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 60 ν.μ. νότια Πελοποννήσου. 
Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στην περιοχή κατέπλευσε φρεγάτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού από την οποία παρελήφθησαν οι επιβαίνοντες του Α/Κ σκάφους και μεταφέρθηκαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα Καλαμάτας. Ακολούθως, οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας για προληπτικούς λόγους.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ευδήλου Ικαρίας, πρωινές ώρες σήμερα, από ιδιώτη για περιστατικό πτώσης  Ι.Χ.Ε. οχήματος από τον προβλήτα του λιμένα Ευδήλου στη θάλασσα.
Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με την βοήθεια ενός ιδιώτη ανέσυραν την 58χρονη οδηγό του ανωτέρω οχήματος και μοναδική επιβαίνων χωρίς τις αισθήσεις τις. 
Η 58χρονη οδηγός μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου όπου εκεί ανέκτησε τις αισθήσεις της, ενώ στη συνέχεια  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο  Αγίου Κηρύκου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΤΑΜΟΣ” Επανομής του Δήμου Θεσσαλονίκης, 76χρονος αλλοδαπός.
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Μία (01) νάρκη εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή ''ΠΡΙΝΟΥ'' ν. Θάσου Καβάλας, σε βάθος περίπου έξι μέτρων (6m). 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επισημάνθηκε η ακριβής θέση της εν λόγω νάρκης και ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδας για τις δικές της ενέργειες.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL