Διασώσεις προσφύγων – μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή –

Διασώσεις προσφύγων – μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή – Σύλληψη για πλαστά έγγραφα στη Μυτιλήνη Διακομιδή ασθενούς

 

Ανακοινώνεται ότι την εβδομάδα από 24/10/2016 έως 31/10/2016, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε η διάσωση διακοσίων είκοσι έξι (226) προσφύγων – μεταναστών σε έξι (06) περιστατικά έρευνας – διάσωσης στη θάλασσα, ενώ κατασχέθηκαν δύο (02) λέμβοι που χρησιμοποιήθηκαν παράνομα.

 

****

 

Ένας 26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Μυτιλήνης από τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβαση του ανωτέρω από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν στην κατοχή του τρία (03) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για ευπαθείς ομάδες αλλοδαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ (200) καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Κορησσίας ν. Κέας στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 6χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL