Εντοπισμός προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Χίο –

Εντοπισμός προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη οδηγού Δ/Κ οχήματος στην Τήνο – Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στον Ωρωπό Ελαφρύς τραυματισμός λουόμενου στην Πάτρα

 

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών διακινητών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016'', εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Χίου, ύποπτο ιστιοφόρο σκάφος με Κυβερνήτες έναν 44χρονο αλλοδαπό με μία 29χρονη αλλοδαπή, και επιβάτη μία 26χρονη αλλοδαπή με το ανήλικο τέκνο της.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, ανωτέρω Κυβερνήτες αναγνωρίστηκαν από την 26χρονη ως οι διακινητές και συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοχοι δελτίων ασύλου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, ενώ ανωτέρω αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα.

 

*****

 

Για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας συνελήφθη ένας 25χρονος οδηγός Δ/Κ οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στον εξωτερικό λιμένα Τήνου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ ανωτέρω αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα.

 

*****

 

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ωρωπού, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 72χρονου αλιέα, ο οποίος είχε αναχωρήσει πρωινές ώρες χθες από την οικία του με σκοπό τη διενέργεια αλιείας με το υπό ιδιοκτησίας του σκάφος.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα Ε/Π-Α/Κ σκάφη ''ΑΘΗΝΑ'' Σ.Λ. 262 και ''ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ'' Ν.Χ. 345 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Λίγο αργότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ωρωπού για τον εντοπισμό του ανωτέρω 72χρονου, σύμφωνα με δήλωση του οποίου γλίστρησε από το σκάφος του και έπεσε στη θάλασσα, ενώ αφού δεν μπορούσε να επανέλθει κολύμπησε μέχρι την ακτή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού 50χρονου λουόμενου από το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΝΙΚΟΣ'' Σ.Π. 1138, στη θαλάσσια περιοχή της πλαζ.

Άμεσα ανωτέρω τραυματισθείς, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ'' για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL