Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Χαλκίδα – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Νέα Πέραμο Αττικής – Κατάσχεση αλιευμάτων στην Ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας – Διακομιδή ασθενούς

Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Χαλκίδα – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Νέα Πέραμο Αττικής – Κατάσχεση αλιευμάτων στην Ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας για ύπαρξη ρύπανσης εντός του κόλπου Ελευσίνας .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν «ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.» ρύπανση από διάσπαρτα πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής, έκτασης περίπου 60 τ.μ., εγκλωβισμένη εντός φράγματος περιμετρικά του Θ/Γ σκάφους «AL MIRQAB» σημαίας CAYMAN ISLANDS και 30 τ.μ. περίπου σε διάσπαρτη μορφή εκτός φράγματος .  
Οι εργασίες απορρύπανσης ανατέθηκαν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Θ/Γ πλοίου σε ιδιωτική εταιρεία.
Από την Λιμενική Αρχή Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο Πλοίαρχος, ο Ύπαρχος και ο Μηχανικός της θαλαμηγού, ενώ κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της οδού «ΤΖΙΑΡΝΤΙΝΙ», εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Χαλκίδας, όταν  15χρονος οδηγός  Δ/Κ οχήματος συγκρούστηκε με προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 29χρονο, με αποτέλεσμα την πτώση του δίκυκλου και τον τραυματισμό του οδηγού του.
Ο 15χρονος, ο οποίος δεν ήταν κάτοχος άδειας ικανότητας οδήγησης,  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου Αττικής.
Στην εν λόγω περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο 68χρονος οδηγός του είχε εξέλθει του οχήματος με ιδίες δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με δήλωση του, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου έχασε ον έλεγχο του οχήματος  με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και ο 68χρονος δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο, ενώ το ανωτέρω όχημα απομακρύνθηκε από την θάλασσα με τη συνδρομή Φ/Γ οχήματος. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.
*****
Εξήντα κιλά (60kg) ιχθύες του είδους  “τσιπούρα” (sparus aurata) υπολειπομένων διαστάσεων 16–18 εκατοστών (αντί του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους 20 εκατοστών) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες βραδινές ώρες χθες, στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν.Ι. 459, 83χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL