Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη Κ/Ζ πλοίου στη Θήρα –

Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη Κ/Ζ πλοίου στη Θήρα Τραυματισμός λιμενεργάτη στην Ελευσίνα Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αίγινα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο – Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, από το ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ ''THOMSON CELEBRATION'' σημαίας Μάλτας, για περιστατικό θανάτου 82χρονου αλλοδαπού επιβάτη.

Ο θάνατος του ανωτέρω διαπιστώθηκε από Ιατρό του πλοίου, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 50χρονου λιμενεργάτη, στον κεντρικό λιμένα Ελευσίνας, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης δεμάτων σιδηροσωλήνων από Φ/Γ πλοίο μέσω τροχοφόρου γερανού.

Ειδικότερα,  κατά την προσπάθειά του ανωτέρω 50χρονου να ξεσυνδέσει ένα ανυψωτικό μέσο (σαμπάνια) σιδηροσωλήνων το οποίο είχε τοποθετηθεί από τον εν λόγω γερανό στον προβλήτα, μετακινήθηκε ένα δέμα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο αριστερό του πόδι.

Άμεσα ο 50χρονος τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΑΤΤΙΚΟ'' Γενικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ F/D «ΑΘΗΝΑ» Ν.Π. 9824, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα προς Αγκίστρι, με τέσσερις (04) επιβάτες, παρουσίασε πρόβλημα πλεύσης λόγω βλάβης στον δεξί μειωτήρα και κράτηση της δεξιάς μηχανής.

Ανωτέρω πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Αίγινας με συμβατική ταχύτητα και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΘΗΝΑ» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης, από το παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ'' Ν.Π. 12055, το οποίο προερχόταν από Ανάφη – Θήρα – Θηρασιά – Ίο – Σίκινο, με προορισμό Νάξο – Πάρο – Σύρο – Κύθνο – Κέα - Λαύριο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Στο εν λόγω πλοίο δεν επέβαινε κανείς προς αποβίβαση και στο λιμένα Φολέγανδρου δεν ανέμενε κανείς προς επιβίβαση.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 20χρονου από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ Ι'' Ν. Π. 11657 και

  • 69χρονου από το λιμένα Σύμης στο λιμένα Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL