Ανεύρεση σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σάμο –

Ανεύρεση σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σάμο – Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη – Πτώση ατόμου στη θάλασσα στο Ρέθυμνο – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Ναύπλιο –Διακομιδές ασθενών

 

Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, μία (01) σορός ανδρός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή εντός του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Παρασκευής, ανατολικά ν. Σάμου, σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από την ακτή.

Ανωτέρω σορός ηλικίας περίπου άνω των 60 ετών, ύψους περίπου 1,70m, κανονικής σωματικής διάπλασης με λευκά κοντά μαλλιά και λευκό μούσι, έφερε σκούρο μπουφάν, μπλε τζιν παντελόνι και μαύρα παπούτσια.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, διατάχτηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

 

*****

 

Στη διάσωση πενήντα εννέα (59) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016'', εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα πλοίου ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό πτώσης ατόμου στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του λιμένα, και συγκεκριμένα βόρεια του φρουρίου ''ΦΟΡΤΕΤΖΑΣ''.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μία 15χρονη αλλοδαπή, η οποία ενώ βρισκόταν στη βραχώδη ακτή παρασύρθηκε από κύμα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. Ανωτέρω εξήλθε από τη θάλασσα με τη συνδρομή παρευρισκόμενου ατόμου και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, βραδινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΔΑΓ'' Ν. Ελευσίνας 219, για περιστατικό προσάραξης του εν λόγω σκάφους σε αμμώδη, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νησίδας ''ΜΠΟΥΡΤΖΙ''.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΝΗ ΙΙΙ'' Ν. Ναυπλίου 407 στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι έξι (06) συνολικά επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, ενώ το ''ΜΑΔΑΓ'' αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ''ΑΓΝΗ ΙΙΙ'', συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ναυπλίου.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΑΔΑΓ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 60χρονου από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ'' Ν. Σκιάθου 32 και

  • 13χρονης από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL