Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Πρέβεζα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Θεσσαλονίκη - Παράνομη αλιεία στο Πόρτο Χέλι– Διακομιδή ασθενούς

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Πρέβεζα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Θεσσαλονίκη  - Παράνομη αλιεία στο Πόρτο Χέλι–  Διακομιδή ασθενούς
 
 
Εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ιστιοφόρο σκάφος προσαραγμένο στον όρμο «ΑΛΩΝΑΚΙ» Φαναρίου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν όχημα Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας, καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία διαπίστωσαν ότι το Ι/Φ σκάφος «ESVAUEM» σημαίας Γερμανίας, με επιβαίνοντα έναν 36χρονο αλλοδαπό, είχε προσαράξει στην ανωτέρω περιοχή.
Από την προσάραξη προκλήθηκε εισροή υδάτων στο σκάφος, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση .
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ESVAUEM» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα. 
Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές  ώρες σήμερα, στον   σταθμό εμπορευματοκιβωτίων(Σ.ΕΜΠΟ) εντός λιμένα Θεσσαλονίκης, όταν Φ/Γ όχημα (τράκτορας) με οδηγό έναν 37 χρόνο συγκρούστηκε με έτερο Φ/Γ όχημα (τράκτορας) με οδηγό έναν 29χρονο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης είναι ο τραυματισμός του 37χρονου ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ'' για παροχή πρώτων βοηθειών απ' όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης
*****
Εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το Α/Κ σκάφος «ΗΛΙΑΣ Ρ» Ν. Χανίων 185 να αλιεύει στη θαλάσσια περιοχή «ΘΥΝΙ ΚΟΙΛΑΔΑΣ» Αργολίδας, σε απόσταση μικρότερη του 1,5 ν.μ. από την ακτογραμμή.
Κατά τον έλεγχο από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω αλιευτικό σκάφος είχε κλειστό το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης (AIS) και είχε γίνει εξάρμωση της δορυφορικής συσκευής καταγραφής στίγματος (Δ.Σ.Κ.Σ.) .
Το «ΗΛΙΑΣ Ρ» οδηγήθηκε συνοδεία του ΠΛΣ στο λιμένα Κοιλάδας όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι επανατοποθέτησης της δορυφορικής συσκευής, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του κυβερνήτη του ανωτέρω αλιευτικού.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, 16χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL