Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Πρέβεζα την 05/12/2016 - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Κω - Διακομιδές ασθενών

Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Πρέβεζα την 05/12/2016 - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη των  αλλοδαπών διακινητών τους στην Κω-Διακομιδές  ασθενών
 
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
  Παράλληλα με το προσαραγμένο ιστιοφόρο σκάφος, εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εννέα (09) αλλοδαποί στην περιοχή «ΒΑΛΑΝΙΔΟΡΡΑΧΗ» με κατεύθυνση την εθνική οδό.
  Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί με Ι.Χ.Ε. οχήματα από διάφορες περιοχές του νομού Αττικής πλησίον όρμου «ΑΛΩΝΑΚΙ» Φαναρίου Πρέβεζας με σκοπό να επιβιβαστούν στο  Ι/Φ σκάφος «ESVAUEM» σημαίας Γερμανίας το οποίο επρόκειτο να τους μεταφέρει στην Ιταλία.
  Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο Ι/Φ σκάφος με τη βοήθεια του 36χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη του, αλλά λόγω της προσάραξής του και της εισροής υδάτων σε αυτό, αποβιβάστηκαν.
  Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας συνελήφθη ο 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πρόκειται να προσαχθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη στεγανοποιήθηκε προσωρινά το ρήγμα στο ιστιοφόρο το οποίο κατέπλευσε ασφαλώς, με τη συνδρομή Α/Κ σκάφους, στο αλιευτικό καταφύγιο «ΛΥΓΙΑΣ» όπου και κατασχέθηκε.
 
                                                                               *****
 
  Στον εντοπισμό εξήντα πέντε (65) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών  διακινητών τους.
 Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016'' εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ''  ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω, ενώ συνελήφθησαν ο 34χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε, καθώς και ένας 47χρονος αλλοδαπός ως διακινητές.
 Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο της Κω.
 
                                                                                      *****
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδυνές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-μία 4χρονη και μία 81χρονη, από το λιμένα της Θάσου στο λιμένα της Καβάλας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΣΑΝΙ» Ν.Π. 8700, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, και,
-53χρονης, από το λιμένα Βαθέως της Ιθάκης  στο λιμένα Αστακού ,με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.ΙΘΑΚΗΣ 459, η οποία  έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL