Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέσβο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός πυρομαχικών στην Καλαμάτα

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέσβο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός πυρομαχικών στην Καλαμάτα

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε  (05) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
    Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Επάνω Σκάλας Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πολυεστερικό σκάφος κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές ν. Λέσβου, ο χειριστής του οποίου, δεν  συμμορφώνονταν στα φωτεινά και ηχητικά σήματα. Ακολούθησε καταδίωξη με  αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του διακινητή από το πλήρωμα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και την ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι κάτωθι διακομιδές ασθενών που έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
85χρονης, από το λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
33χρονης, από μαρίνα Γουβίων Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
85χρονης, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, 
84χρονου, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53
74χρονου, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 77.

*****

    Εκατόν εβδομήντα μία (171) σφαίρες μήκους 38 mm εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή θέση χιλιόμετρο λιμένα Καλαμάτας.
    Συγκεκριμένα τα ανωτέρω πυρομαχικά εντοπίστηκαν από βάθος περίπου ενός (01) μέτρου  και σε απόσταση τριών περίπου μέτρων από τον προβλήτα από ερασιτέχνη αλιέα με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και παραδόθηκαν σε στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL