Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Πύλο – Βύθιση σκάφους στη Ζέα

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Πύλο – Βύθιση σκάφους στη Ζέα

 

Στον εντοπισμό σαράντα πέντε (45) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών φερόμενων διακινητών τους προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας για την ύπαρξη προσαραγμένου σκάφους στην αμμώδη ακτή της παραλίας “ΑΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ” Ελαίας Κυπαρισσίας. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη του Λιμεναρχείου Πύλου και του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, όπου εντόπισαν προσαραγμένο το μηχανοκίνητο σκάφος “MARIBELA”, σημαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο οποίο επέβαιναν τρεις (03) αλλοδαποί. Στη συνέχεια, κατόπιν αναζήτησης εντοπίστηκαν στη δασώδη περιοχή της Ελαίας οι ανωτέρω πρόσφυγες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κλειστό κτίριο της περιοχής, που διατέθηκε από το Δήμο.

Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το “MARIBELA” αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ε/Γ-Α/Κ “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ” Σ.Κ. 44 στο λιμένα Κυπαρισσίας.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης από το Λιμεναρχείο Πύλου προανάκρισης, συνελήφθησαν οι ανωτέρω τρεις (03) αλλοδαποί για απόπειρα παράνομης παραλαβής και προώθησης στο εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών.

 

*****

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζέας, από ιδιώτη, για βύθιση σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Μικρολίμανου, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Άμεσα στην περιοχή μετέβη στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε ότι πρόκειται για το “HECTOR” Λ.Π. 3960 το οποίο βυθιζόταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Με την συνδρομή του φορέα διοίκησης λιμένα Μικρολίμανου το ανωτέρω σκάφος ασφαλίστηκε προς αποφυγή κινδύνου στα παρακείμενα σκάφη.

Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Ε΄ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL