Πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου σε ύφαλο στη Χίο – Τραυματισμός λιμενεργάτη στην Καλαμάτα – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο

Πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου σε ύφαλο στη Χίο – Τραυματισμός λιμενεργάτη στην Καλαμάτα – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, βραδινές ώρες χθες, ότι το Φ/Γ-Ο/Γ ''ΤΑΛΩΣ'' Ν.Π. 10899 κατά την είσοδό του στο λιμένα Μεστών Χίου, εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο προερχόμενο από το λιμένα Μυτιλήνης, προσέκρουσε σε χαρτογραφημένο ύφαλο, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρηγμάτων σε κενή δεξαμενή και την ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε αυτό, η οποία αντιμετωπίστηκε με αντλίες του πλοίου.
Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, εννέα (09) οδηγοί και δεκαοκτώ (18) Φ/Γ οχήματα, κατέπλευσε στο λιμένα Μεστών όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ στη συνέχεια τα ως άνω οχήματα εκφορτώθηκαν. 
Από το περιστατικό της πρόσκρουσης δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση,  τέθηκε σε ετοιμότητα το προσωπικό και ο εξοπλισμός απορρύπανσης σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ-Ο/Γ ''ΤΑΛΩΣ'' Ν.Π. 10899 μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό. 
Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού 54χρονου λιμενεργάτη, όταν κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από το Φ/Γ ''MY EFEKAN 1'' σημαίας Cook Islands στον κεντρικό λιμένα Καλαμάτας, ο ανωτέρω παραπάτησε και έπεσε μέσα στο Νο1 αμπάρι του πλοίου.
Άμεσα ο 54χρονος τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.
 
*****
 
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί να ταξιδέψουν. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL