Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάσο – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Λειψούς - Αλιευτικοί έλεγχοι στην στην Ν. Μηχανιώνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο –  Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάσο – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Λειψούς - Αλιευτικοί έλεγχοι στην στην Ν. Μηχανιώνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

    Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους “MISTRAL II” σημαίας Ιταλίας ότι λόγω θραύσης πηδαλίου το σκάφος πλέει ακυβέρνητο με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. ανατολικά ν. Ρόδου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  απέπλευσε για την περιοχή ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους καθώς και το Α/Κ “ΕΥΑΓΓΕΛΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Ρ. 447 το οποίο το ρυμούλκησε στο λιμένα Λίνδου ν. Ρόδου ασφαλώς. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “MISTRAL II” σημαίας Ιταλίας μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κάσου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' Ν. ΑΓ. ΝΙΚ 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο – Θήρα,   ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Ανάφης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Πηγαδίων – Διαφανίου Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδο.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Κάσου δεκατρείς (13) επιβάτες , ένα (01) ΙΧ και ένα (1) Φ/Γ όχημα, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση δέκα (10) επιβάτες,  οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λειψών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR PATMOS'' Ν.Π. 12119, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κάρπαθο – Ρόδο- Σύμη – Κω – Κάλυμνο – Λέρο,   ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Λειψών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Πάτμου – Πειραιά.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Λειψών έντεκα (11) επιβάτες και δύο (02) ΙΧ οχήματα, ενώ παρέμειναν προς επιβίβαση δύο (02) επιβάτες και ένα (01) ΙΧ όχημα.
*****
Εκατόν οκτώ κιλά (108kg) ιχθύες του είδους ''ΤΣΙΠΟΥΡΑ'',  μικρού μεγέθους (διαστάσεων 15-17 εκατοστών κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενική Αρχής με τη συνδρομή στελεχών της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
*****
Ένας 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι διαπιστώθηκε ότι είχε σβηστεί σε σελίδα του ταξιδιωτικού του έγγραφου η άρνηση εισόδου σε λιμένα Ιταλίας. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL