Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Χίου – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα,  το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ''Ν. ΝΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, κατά τον κατάπλου του στον προβλήτα του κεντρικού λιμένα Χίου, εκτελώντας  προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Μυτιλήνης με 86 επιβάτες.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του στο λιμάνι της Χίου, προσέκρουσε στο δυτικό κρηπίδωμα με αποτέλεσμα την πρόκληση εσωκοιλώματος στον πρωραίο βολβό του πλοίου, καθώς και την πρόκληση υλικών ζημιών σε τμήμα του εν λόγω κρηπιδώματος.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω πλοίο  επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Χίου και από ιδιώτη δύτη. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''Ν. ΝΥΚΟΝΟΣ'', ενώ μετά από την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα  νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 προς ολοκλήρωση του  προγραμματισμένου δρομολογίου του (Βαθύ - Καρλόβασι – Φούρνους – Αγ. Κήρυκο – Μύκονο – Σύρο – Πειραιά) .
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου του εν λόγω πλοίου στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του καταπέλτη. 
Το ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'', το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κυλλήνη, αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα και αποβίβασε με ασφάλεια τους εξήντα ένα (61) επιβάτες. 
Ακολούθησε επιθεώρηση και δοκιμαστική λειτουργία  του μηχανισμού του καταπέλτη από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, με ικανοποιητικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα να επιτραπεί η συνέχιση των προγραμματισμένων δρομολογίων του πλοίου . 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL