Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στις θαλάσσιες περιοχές Σαρωνικού κόλπου και Μυρτώου πελάγους -

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στις θαλάσσιες περιοχές Σαρωνικού κόλπου και Μυρτώου πελάγους - Λειτουργία κινητής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Υ/Γ FLYING DOLPHIN πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης στον Πειραιά - Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΥΡΟΣ'' Ν. Χ. 31, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Πειραιά προερχόμενο από το λιμένα Χανίων, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο, για περιστατικό αγνοούμενου 34χρονου, μέλος του πληρώματος, συνάδελφος του οποίου διαπίστωσε ότι απουσίαζε από την καμπίνα που μοιράζονταν.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από οχτώ (08) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο του Π.Ν., τέσσερα (04) παραπλέοντα και ιδιωτικό σκάφος προς εντοπισμό του ανωτέρω στις θαλάσσιες περιοχές του Σαρωνικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους. Παράλληλα, απογειώθηκαν ελικόπτερα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Π.Ν., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις ακτές της Νεάπολης.

Οι έρευνες, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

*****

 

Δε θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυσιπλοΐας η κινητή γέφυρα Πορθμού Ευρίπου κατά τις ημερομηνίες 24, 25, 26, 31 Δεκεμβρίου 2016 και 01 Ιανουαρίου 2017.

 

*****

 

Ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ FLYING DOLPHIN ''XXIX'' Ν.Π. 10232, το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα – Αγκίστρι την 08:50, για περιστατικό μηχανικής βλάβης.

Από την οικεία Λιμενική αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 90xρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL