Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στο Φαρμακονήσι -

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στο Φαρμακονήσι - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Σύλληψη ναυτικού στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Λαύριο

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη ν. Φαρμακονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Για πλαστογραφία και απάτη συνελήφθη ένας 39χρονος ναυτικός, πρωινές ώρες χθες, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον Οίκο Ναύτου Πάτρας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε παραποιημένο ναυτικό φυλλάδιο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ναυτικό φυλλάδιο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. έξωθεν του λιμένα Λαυρίου.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο – Άγιο Ευστράτιο – Λαύριο, κατέπλευσε με τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής στο λιμένα Λαυρίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 103 επιβάτες, 14 Ι.Χ. και τα 41 Φ/Γ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'', ενώ στη συνέχεια, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL