Προσάραξη Α/Κ-Π/Κ σκάφους στο Πορτοχέλι - Βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ ''ΑΘΗΝΑ'' στην Αίγινα - Θάνατος ανδρός στην Ελευσίνα - Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Α/Κ-Π/Κ σκάφους ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ'' Ν.Ν. 362 στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΠΑΛΤΙΖΑ'' Πορτοχελίου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω σκάφος είχε προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την παραλία ''ΜΠΑΛΤΙΖΑ'', σε απόσταση περίπου πέντε (05) μέτρων από την ακτή.
Σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη – Κυβερνήτη το σκάφος είχε νωρίτερα προσκρούσει σε βραχώδη ακτή με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρής εισροής υδάτων, η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, ενώ στη συνέχεια το σκάφος κινήθηκε με ιδίες δυνάμεις  προς την εν λόγω παραλία όπου προσάραξε.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από την Αίγινα για Πειραιά με έντεκα (11) επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη.
Ανωτέρω πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Αίγινας με συμβατική πλεύση, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του, οι οποίοι  προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.
Το ανωτέρω πλοίο επιθεωρήθηκε από μηχανικό του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Αίγινας και από ιδιώτη δύτη όπου διαπιστώθηκαν κραδασμοί στο αξονικό σύστημα της δεξιάς κύριας μηχανής και από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΘΗΝΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Ελευσίνας περιοχή «ΦΟΝΙΑ» Αττικής, 62χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα  Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ» Ν.Σ. 32, 68χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL