Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Σκιάθο – Διασώσεις προσφύγων στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο – Κατάσχεση αλιευμάτων στην Μυτιλήνη - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κυλλήνη

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Σκιάθο –  Διασώσεις  προσφύγων στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο – Κατάσχεση αλιευμάτων στην Μυτιλήνη -  Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κυλλήνη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Σκιάθου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 62χρονο, εξερχόμενο από χώρο στάθμευσης,  συγκρούστηκε με Δ/Κ όχημα, με οδηγό έναν 36χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δεύτερου.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στη συνέχεια με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΩΣ” Ν.ΣΚ. 158 και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σκιάθου.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι δύο (22) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφους δύναμης FRONTEX το οποίο  βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ενός (31) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφους δύναμης FRONTEX το οποίο  βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια αεροδρομίου ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους, προέβη στην ασφαλή διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανακρίσεις  διενεργούνται  από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****
Πέντε (05) αλλοδαποί,  συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν  οι τέσσερις (04) εκ των ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ο πέμπτος πλαστή άδεια παραμονής αλλοδαπού Ελλάδας με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****
Ένας 20χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου στον οικείο λιμένα για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.

*****

Εκατόν εξήντα (160) κιλά ιχθύες των ειδών “Σκυλοψαράκι” και “Βάτος” τα οποία δεν πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις περί ιχνηλασιμότητας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης κατόπιν διενέργειας ελέγχου εντός Φ/Γ οχήματος στον  οικείο λιμένα.
Σύμφωνα με την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία τα ανωτέρω αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και καταστράφηκαν.
Από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 

*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από στελέχη της  Λιμενικής Αρχής Κυλλήνης, στην παραλία Κυλλήνης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL