Διάσωση μεταναστών στην Χίο – Συλλήψεις αλλοδαπών και των διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα και στην Κω – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σε λιμένα Μαντουδίου

Διάσωση μεταναστών στην Χίο – Συλλήψεις αλλοδαπών και των διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα  και στην Κω – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σε λιμένα Μαντουδίου 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο  βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΡΦΑ” ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
Δύο αλλοδαποί (02) διακινητές και οκτώ (08) αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα τύπου Camper, με οδηγό και συνοδηγό τους ανωτέρω διακινητές, εντοπίστηκαν οι  εν λόγω αλλοδαποί κρυμμένοι εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο χώρο αποσκευών, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
Ένας (01) αλλοδαπός διακινητής και τρεις (03) αλλοδαποί συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη του επιβατικού λιμένα Κω, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ειδικότερα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε πριν από την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι, εντός του Ι.Χ.Ε. οχήματος που οδηγούσε ο ανωτέρω διακινητής, τρεις (03) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόννησο προς Σκόπελο – Μαντούδι – Γλώσσα – Σκιάθο - Βόλο,   ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Μαντουδίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Μαντουδίου εννέα (09) επιβάτες και τέσσερα (04) ΙΧ,  οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο λιμένα Βόλου.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL