Έρευνες και εντοπισμός χωρίς τις αισθήσεις του αγνοούμενου στα Ίσθμια - Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στη Χίο -

Έρευνες και εντοπισμός χωρίς τις αισθήσεις του αγνοούμενου στα Ίσθμια - Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στη Χίο - Αποβίβαση τραυματία ναυτικού από Δ/Ξ πλοίο στην Καλαμάτα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα
 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ισθμίων από το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου ότι 53χρονος, ο οποίος είχε μεταβεί με τον 10χρονο υιό του για αλιεία στη θαλάσσια περιοχή κόλπου «ΜΙΚΡΟ ΑΜΟΝΙ» Σαρωνικού κόλπου, αγνοείται μετά από την ανατροπή της λέμβου που επέβαιναν.
Ο ανήλικος βγήκε στην ακτή κολυμπώντας και μετέβει στην οικεία του όπου ενημέρωσε την μητέρα του.
Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του 53χρονου με τη συμμετοχή στελεχών και τριών (03) περιπολικών οχημάτων των Λιμενική Αρχών Ίσθμιας, Κορίνθου και Αγίων Θεοδώρων, ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού,  του Ρ/Κ πλοίου «ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΥΡΡ» Ν.Ι. 08, του επαγγελματικού αλιευτικού «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Λ.Ι. 1278 και ιδιώτη δύτη.
Ο 53χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ελικόπτερο του Π.Ν. στην ακτή του παρακείμενου κόλπου (ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΟΝΙ) και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του  Λιμεναρχείου Κορίνθου.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 60χρονου διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά το διάστημα ελέγχων εντός του περίφρακτου χώρου του Κεντρικού Λιμένα Χίου από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο του φορτίου δέκα (10) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας  ότι το Δ/Ξ πλοίο «AEGEAN MYTH» Ν.Π. 11517 επρόκειτο να προσεγγίσει πλησίον λιμένα Καλαμάτας, για να αποβιβάσει 30χρονο αλλοδαπό μέλος του πληρώματος, (ειδικότητα Ναύτης) , ο οποίος έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.
Ο 30χρονος μεταφέρθηκε με την Ε/Γ – Λάντζα «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι» Ν.Κ. 307 στον λιμένα Καλαμάτας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Μεσσηνίας όπου διαγνώσθηκε εξάρθρωση και κάταγμα δεξιού καρπού και εισήχθη για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.
 
*****
Ένας 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν έφερε σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα . 
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
Επίσης, ένας 31χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα . 
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL