Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ζακύνθου –

Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ζακύνθου – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενών

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου, λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αριστερό πρυμναίο τμήμα του εν λόγω πλοίου ήρθε σε επαφή με προσκρουστήρα της προβλήτας του λιμένα Ζακύνθου.

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 124 επιβάτες, 39 Ι.Χ., 07 Φ/Γ και 01 ασθενοφόρο όχημα, συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς λιμένα Κυλλήνης όπου, αφού κατέπλευσε, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, του επετράπη η συνέχιση πλόων, απογευματινές ώρες για λιμένα Ζακύνθου.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο ανωτέρω πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΣΣΑ Μ.'' Ν.Π. 12263, βρέφος, 82χρονη και 83χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL