Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Καβάλα - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη ν.Λέσβο - Τραυματισμός ναυτικού στη Χαλκίδα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Καβάλα - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη ν.Λέσβο - Τραυματισμός ναυτικού στη Χαλκίδα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς
 
  Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, ότι κατά τη προετιμασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λαύριο, με εκατόν είκοσι τρεις  (123) επιβάτες.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοίας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
******
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβη,  μεσμβρινές ώρες χθες,  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
  Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμνιάς.
 
*****
 
  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου, για περιστατικό τραυματισμού 46χρονου αλλοδαπού ναυτικού, μέλος του πληρώματος του Φ/Γ “ΤΖΟΑΝΝΑ VI” Ν.Π. 11457 το οποίο βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ/ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ.
  Ο ανωτέρω ναυτικός με ειδικότητα ναυκλήρου διεκομίσθη  στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
******
 
  Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 34 ετών, συνελήφθησαν  απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν  πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
 
******
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Μυκόνου, με το Τ/Χ ''ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ''  Τ.Ν 99, ανήλικη 09 μηνών, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL