Αεροδιακομιδή ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στα Χανιά - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα –

Αεροδιακομιδή ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στα Χανιά - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Κράτηση πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδές ασθενών
 
Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΥΡΟΣ'' Ν.Χ. 31, το οποίο έπλεε βόρεια Χανίων, 50χρονος αλλοδαπός ασθενής, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χανίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
 
 *****
Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Το μέτρο της κράτησης (DETENTION) επιβλήθηκε στο M/V ''CHARLY'' σημαίας Τόγκο, λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων που εμπίπτουν σε πεδίο εφαρμογής παραρτήματος Χ της ΚΟ 2009/16/ΕΚ, κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης που διενεργήθηκε από εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια ΠΔ16/2011(ΦΕΚ 36Α).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
- 81χρονης, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459 και  
- 81χρονης και 82χρονου από το λιμένα Καλλιράχης Θάσου στο λιμένα Καβάλας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''SANI'' Ν.Π. 8700.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL