Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ρίο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην προβλήτα του λιμένα Πειραιά

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ρίο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην προβλήτα του λιμένα Πειραιά
 
  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες,  η Λιμενική Αρχή Ρίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΚΑΠΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ» Ν.Π. 5908,  για  βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου.
   Άμεσα στο πλοίο μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων,  όπου  διαπίστωσε έναρξη εργασιών εξάρμωσης αναστροφέα της δεξιάς κύριας μηχανής.
    Από τη Λιμενική Αρχή Ρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
 
      *****
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) προσφύγων προέβη  πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία.
  Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν.Σάμου, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
    *****
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''PAROS JET'' σημαίας Κύπρου στην προβλήτα λιμένα Πειραιά, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.
  Συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ΄΄ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' μπλέχτηκαν οι άγκυρες των δύο πλοίων, με αποτέλεσμα 
την πρόσκρουση του ''PAROS JET'' το οποίο ήταν προσδεδεμένο,  στην προβλήτα.
  Από το  Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄PAROS JET'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL