Ακυβερνησία Ρ/Κ σκάφους στην Αμοργό – Σύλληψη αλλοδαπού και του αλλοδαπού διακινητή του στην Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Ακυβερνησία Ρ/Κ στην Αμοργό – Σύλληψη αλλοδαπού και του αλλοδαπού διακινητή του στην Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπής  στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό ακυβερνησίας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αμοργού του Ρ/Κ “ΤΙΓΡΗΣ” Ν.Π. 3711, το οποίο με τέσσερα (04) άτομα πλήρωμα, ρυμουλκεί τον πλωτό γερανό “ΠΟΣΕΔΩΝ 2” Ν.Ρ. 09 από Πέραμα για ν. Ρόδο και αιτεί συνδρομή ρυμούλκησης. 
Πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” Ν.Π. 11615 και ξεκίνησε την ρυμούλκηση του “ΤΙΓΡΗΣ” μετά του Π/Γ “ΠΟΣΕΔΩΝ 2”  προς τη ν. Κάλυμνο. Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη του Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” απογευματινές ώρες σήμερα, εξατίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή ν. Αστυπάλαιας τα ανωτέρω πλοία θα παραμείνουν σε ασφαλες αγκυροβόλιο της νήσου μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
Η οικεία Λιμενική Αρχή  βρίσκεται σε ετοιμότητα ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

*****
Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού και του 42χρονου αλλοδαπού διακινητή του προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σάμου.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή “ΣΙΔΕΡΑ” ανατολικά ν. Σάμου να επιβαίνουν σε πνευστή λέμβο και να προσεγγίζουν την ακτή. Κατόπιν ελέγχου από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, ο 28χρονος για παράνομη είσοδο στη χώρα και ο 42χρονος για παράνομη είσοδο και παράνομη μεταφορά υπηκόου τρίτης χώρας στον ελλαδικό χώρο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.

*****

Στη σύλληψη μία 27χρονης αλλοδαπής προέβησαν,  βραδυνές ώρες χθές,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ανωτέρα κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****
     Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν πρωινές και βραδινές ώρες σήμερα, οι κάτωθι διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
71χρονος και 83χρονος, από το λιμάνι  της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
78χρονος, από το λιμάνι της Πάτμου στη Λέρο με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL