Συνέχεια ενημέρωσης για ακυβερνησία Ρ/Κ σκάφους στην Αμοργό την 20/01/2016 – Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στο Λαύριο

Συνέχεια ενημέρωσης:
Κατέπλευσε απογευματινές ώρες σήμερα στο λιμένα Καλύμνου, το Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 11615 , ρυμουλκώντας το Ρ/Κ “ΤΙΓΡΗΣ” Ν.Π. 3711 και τον Π/Γ “ΠΟΣΕΔΩΝ 2” Ν.Ρ. 09, τα οποία και πρόσδεσαν με ασφάλεια στο λιμάνι με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν.Π. 3711.
Το Ρ/Κ “ΤΙΓΡΗΣ” είχε μείνει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αμοργού βραδινές ώρες της 20/01/2016 ρυμουλκώντας τον ανωτέρω πλωτό γερανό. 
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ρ/Κ “ΤΙΓΡΗΣ”  μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ'' Ν.Π. 10093, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από το λιμένα Παξών, παρουσιάστηκε αδυναμία καθόδου του καταπέλτη επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.
Το ''ΚΕΡΚΥΡΑ'' πλαγιοδέτησε με ασφάλεια στη ράμπα Νο1 λιμένα Ηγουμενίτσας και πραγματοποιήθηκε κάθοδος του καταπέλτη από το πλήρωμα με χειροκίνητη διαδικασία, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους τριάντα επτά (37) επιβάτες , τα εννέα (09) Ι.Χ.Ε. οχήματα και τα πέντε (05) φορτηγά οχήματα.
Άμεσα μετέβη επί του πλοίου το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης λιμένα Ηγουμενίτσας και διαπιστώθηκε φθορά στον σφιγκτήρα του σωλήνα υψηλής πιέσεως ελαίου της αντλίας κίνησης του καταπέλτη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και εκ νέου επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης λιμένα, επετράπη η συνέχιση πλόων του πλοίου.
*****
Ένα νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη στην παραλία «ΛΕΓΚΕΡΗ» στο 60ο χλμ Αθηνών – Σουνίου.
Από την Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομικής του ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL