Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό και περισυλλογή παράνομων μεταναστών νοτιοδυτικά της Ζακύνθου

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό και περισυλλογή παράνομων μεταναστών νοτιοδυτικά της Ζακύνθου– Διάσωση αλλοδαπού Ναυτικού στην Πύλο – Αναφερόμενα κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (γαστρεντερίτιδα)σε Ε/Γ–Κ/Ζ στον Πειραιά– Βλάβη στον καταπέλτη του Ro-Ro«OLYMPUS» στην Κέρκυρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Υ/Γ «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π. 8037 στην Αίγινα

Συνέχεια ενημέρωσης:

Κατέληξε πρωινές ώρες σήμερα ένας εκ των τεσσάρων (04) αλλοδαπών που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και τεχνικά υποστηριζόμενος.

Επίσης, οι δύο (02) συλληφθέντες διακινητές οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και του κ. Ανακριτή Ζακύνθου, με απόφαση των οποίων οι ανωτέρω παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου προκειμένου οδηγηθούν στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου απείχε από την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των εξήντα (60) αλλοδαπών.

==============================

Δηλώθηκε από τον Πλοίαρχο του Κ/Ζ «PRINSENDAM» σημαίας Ολλανδίας, κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Πύλου ότι  αγνοείται ο 40χρονος αλλοδαπός Β΄ Μηχανικός του πλοίου.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από Ιταλία με τελικό προορισμό την Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, με 801 επιβάτες και 455 άτομα πλήρωμα.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε, σώος, έξι (06) ν.μ. από τη νήσο «ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ», από πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε αρχικά με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στο λιμάνι της Καλαμάτας και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για ιατρικό έλεγχο – εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.

==============================

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ότι στο Ε/Γ–Κ/Ζ «NAVIGATOR OF THE SEAS» σημαίας Μπαχάμες, κατά τον κατάπλου του, προερχόμενο από Ιταλία με 3024 επιβάτες και 1234 μέλη πληρώματος, έχουν αναφερθεί τέσσερα (04) κρούσματα μεταδοτικής ασθένειας (πιθανόν γαστρεντερίτιδα).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενημερώθηκαν κατάλληλα οι Αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές για τη διαχείριση του περιστατικού.

==============================

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ro-Ro«OLYMPUS» σημαίας Ηνωμένου Βασίλειου, ότι μετά την εκφόρτωση της επιβατικής κίνησης στο λιμάνι της Κέρκυρας και πριν τον απόπλου, ενώ εκτελούσε ενέργειες ανέλκυσης πρυμναίου καταπέλτη, παρουσιάστηκε αδυναμία ανέλκυσής του, λόγω θραύσης του δεξιού συρματόσχοινου.

Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μπάρι για Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα με 166 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους, ο οποίος επετράπη στις 12:15, μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

==============================

Πρωινές ώρες σήμερα,  η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Υ/Γ «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι» Ν.Π. 8037, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αίγινα για Αγκίστρι με 4 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΛΑΙΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ Ι» μέχρι να αποκατασταθεί  η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL