Προσάραξη Θ/Γ στην Πάτρα

Προσάραξη Θ/Γ στην Πάτρα – Προσάραξη Ε/Γ–Τ/Ρ στη Λευκάδα

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πατρών, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά «ΜΑΥΡΗΣ ΜΥΤΗΣ» στον Πατραϊκό Κόλπο και σε απόσταση 30 μέτρων από την ακτή, της Θ/Γ «BARRACUDA» σημαίας Ισπανίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι ουδείς εκ των προαναφερθέντων είχε υποστεί το παραμικρό, ενώ από το ανωτέρω συμβάν είχε προκληθεί εισροή υδάτων.

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε ρύπανση της θάλασσας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκόλληση της Θ/Γ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

==================

Στη βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας , προσάραξε πρωινές ώρες σήμερα το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΝΕΣΤΩΡ» Ν.Κ. 674, στο οποίο επέβαιναν τρεις (03) αλλοδαποί.

Κατόπιν ενεργειών του τοπικού Λιμεναρχείου, στην περιοχή έσπευσαν  περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Α/Κ «ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ» Σ.Λ. 171, το οποίο συνέδραμε στην αποκόλληση του σκάφους και στη συνέχεια το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμάνι της Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ο απόπλους του εν λόγω σκάφους απαγορεύθηκε μέχρι να πραγματοποιηθεί έλεγχος και να διαπιστωθεί η διατήρηση της αξιοπλοΐας του.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL